Met deze managed antispam oplossing van QplusQ houdt u uw mailbox schoon. Wij filteren uw e-mail voor het uw netwerk en server bereikt. Hierdoor bespaart u bandbreedte, opslagruimte en kunt u productief blijven.

In tegenstelling tot veel andere producten gaat er bij deze oplossing nooit een e-mail verloren. U houdt de volledige controle. Alle berichten waarvan wij zeker weten dat het kwaadwillende spam of een virus is, plaatsen wij in quarantaine. Via een webbased paneel kunt u de berichten alsnog bekijken.

Mocht er onverhoopt een false-positive zijn, kunt u het bericht vrijgeven en de afzender whitelisten. 

Deze dienst wordt afgerekend per domein en niet per user. Dit geeft u de zekerheid van een vaste prijs, ongeacht het aantal mailboxen of gebruikers. In combinatie met een lokale mailserver op basis van Exchange is dit een prima en veilige oplossing! Voor 1 domein betaald u 40 euro per jaar om deze spam en virus vrij te houden.

 

Onze managed antispam- en antivirusdienst gebruikt verschillende technologieën om te zorgen dat uw mailbox schoon blijft.
Wij geven op deze pagina uitleg van een deel van de door ons gebruikte technieken:
 

IP Analyse

De eerste schakel in het proces is een IP-analyse. Hiermee voorkomen we dat e-mail geaccepteerd wordt vanaf servers die al reeds bekend zijn als bron van spam en virussen.

OCR Analyse

Veel spammers verstoppen hun boodschap in een Word of PDF-document of een afbeelding. Wij zetten deze documenten om naar een voor onze spamfilters leesbaar formaat en analyseren de inhoud hiervan.

Greylisting

Veel virussen op computers hebben een ingebouwde SMTP-server voor het verzenden van e-mail. Deze servers houden zich niet aan de regels zoals die gelden voor het verzenden van legitieme e-mail. Bij nieuwe servers weigeren wij de e-mail de eerste keren. Dit noemt men ‘greylisting’ in vakjargon. Legitieme mailservers zullen echter altijd proberen de e-mail af te leveren, waar spammers het na een aantal pogingen opgeven.

Externe data

Wij kopen externe data in en gebruiken beschikbare data van bijvoorbeeld Googles GMail data. Deze partijen verwerken veel e-mail en kunnen op IP-basis al aangeven of een server legitieme e-mail verstuurd ofdat het om een gehackte server gaat die voor phishing of de verzending van spam en virussen gebruikt wordt.

Meer technieken…

Om concurrentieredenen kunnen we niet alle gebruikte technieken prijs geven. In totaal passeert een e-mail tussen de 11 en 16 filters, afhankelijk van eventuele white- of blacklisting en of het e-mail van een nieuwe of bekende afzender betreft.QplusQ - ICT Hosting | Johan Wagenaarkade 36 | 3533 TE Utrecht | Algemene voorwaarden | Disclaimer | Privacy statement | Notice take-down | KvK 51568179